سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز پنج شنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ۱۷:۵۹

اخبار

12 نوامبر روز جهانی پنومونی گرامی باد

پنومونی ( ذات الریه ) عفونت یا التهاب بسیار شدید ریه ها می باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت آغاجاری؛ به مناسبت روز جهانی پنومونی (ذات الریه) دکتر عرفان بهزادی پزشک خانواده توضیحاتی را در مورد این بیماری تشریح نمودند.

 

➖تعریف بیماری ذات الریه (پنومونی)؛


ذات الریه (پنومونی) عفونت یا التهاب بسیار شدید ریه ها می باشد. در این بیماری حبابچه های هوایی موجود در ریه ها پر از چرک و سایر مواد مایع می شود و رسیدن اکسیژن به خون با مشکل مواجه می گردد. 


➖علائم بیماری ذات الریه (سینه پهلو)؛


افراد مبتلا به سینه پهلو عفونی اغلب سرفه همراه با خلط، تب همراه با لرز شدید، تنگی نفس، درد قفسه سینه گزنده یا شدید در حین نفس کشیدن، و افزایش تعداد تنفس را تجربه می‌کنند، در افراد مسن ممکن است گیجی مشهودترین علامت بیماری ذات الریه باشد. 

 

➖علائم و نشانه‌های متداول عفونت ریه در کودکان زیر پنج سال عبارتند از:

 

 تب، سرفه و تنفس سریع یا اشکال در تنفسو علائم و نشانه‌های شدیدتر ممکن است شامل موارد زیر باشد: کبودی پوست، کاهش تشنگی، تشنج، استفراغ مداوم، افزایش یا کاهش شدید دمای بدن، و یا کاهش سطح آگاهی.

 

➖درمان ذات الریه؛

 

اگر فردی به ذات الریه مبتلا شد شانس بهبود آن تحت تأثیر شرایط معینی است. اگر فرد جوان باشد، بیماری وی سریع مشخص شده باشد، دفاع بدن وی در برابر بیماری بخوبی عمل کند و عفونت هنوز گسترش پیدا نکرده باشد و فرد فاقد هرگونه بیماری دیگری باشد، شانس بهبود بیماری در وی بیشتر است. در افراد جوان و سالم، درمان زودرس با آنتی بیوتیک ها، می تواند ذات الریه باکتریایی را درمان نموده، روند بهبود ذات الریه مایکوپلاسمایی را سرعت بخشیده و در درصدی از موارد ذات الریه دیکتزیایی می تواند کمک کننده باشد.هنوز درمان قطعی برای ذات الریه ویروسی یافت نشده است اگر چه می توان در بعضی از موارد از داروهای ضد ویروسی استفاده نمود.


➖چه افرادی در معرض خطر ابتلا به بیماری پنومونی هستند؛


بالاترین میزان خطر ذات الریه پنوموکوکی در بین افراد است که:

 

۱) دارای بیماریهای مزمنی نظیر بیماربهای ریوی، قلبی، کلیوی، کم خونی داسی شکل یا مرض قند می باشند.

۲) از بیماری بسیار شدیدی بهبود یافته اند.

۳) در مراکز نگهداری ویژه زندگی می کنند.

۴) افرادی که سن ۶۵ سال به بالا دارند.

اگر شما در گروه پر خطر هستید در مورد انجام واکسیناسیون حتماً از پزشک خود سؤال کنید.

 

➖در پایان پیشگیری از بیماری ذات الریه؛

 

از آنجایی که ذات الریه از جمله عوارض جانبی بیماری آنفولانزا می باشد. لذا پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا روش پیشگیری مناسبی جهت عدم ابتلا به ذات الریه است. امروزه واکسن هایی وجود دارند که می توانند در برابر پنوموکوک که منجر به بروز ذات الریه باکتریایی می شود مقابله کنند. پزشک شما می تواند تصمیم بگیرد که آیا شما یا یکی از اعضای خانواده شما نیاز به واکسن دارند یا خیر ؟ معمولاً این واکسن تنها برای افرادی تجویز میشود. که دارای شانس بالایی جهت ابتلا به این بیماری باشند.

99999

۲۱ آبان ۱۴۰۱ ۱۵:۱۵
تعداد بازدید : ۳۴۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید