دکتر کبری احمدی: بیماری فشارخون بالا، اصلی ترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماریهای قلبی ، بیماریهای مزمن کلیه و سکته مغزی در جهان و ایران است .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت آغاجاری، با فرا رسیدن روز جهانی فشار خون (۱۷ می) دکتر کبری احمدی متخصص داخلی بیمارستان صنعت نفت آغاجاری در این خصوص اظهار داشت : در یکی از سال اخیر طبق آمار گرفته شده بالغ بر ۱۰ میلیون نفر در جهان به علل مرتبط با فشارخون بالا جان خود را ازدست داده اند .
وی افزود : در کشور ما تنها ۶۰ درصد از بیماران مبتلا به فشارخون بالا از بیماری خود اطلاع داشته و ۴۰ درصد آن ها برای کنترل بیماری خود دارو دریافت می کنند.
دکتر کبری احمدی عنوان داشت: بدون علامت بودن این بیماری ، عدم اطلاع بیماران از بیماری و نیز عدم پایبندی به درمان مهمترین چالش های پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون بالا هستند که به همین دلیل این بیماری به عنوان قاتل خاموش شناخته می شود .
متخصص داخلی بیمارستان نفت افزود: فشارخون بالا میتواند به سادگی درمنزل یا در مراکز بهداشتی درمانی شناسایی شود.این موضوع ضرورت بیش از پیش به این بیماری را مطرح می کند .
دکتر کبری احمدی در ادامه گفت: این روز یه فرصت بین المللی برای برجسته کردن فعالیت هایی است که در راستای اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی عمومی و تشویق افراد برای پیشگیری از بیماری فشارخون بالا در طول سال صورت میگیرد .
دکتر احمدی در این گفتگو به درمان پرفشاری خون با استفاده از دارو اشاره کرد و اظهار داشت: معمولا فشار خون بالاتر از 140 روی 90 میلی متر جیوه را باید با دارو درمان کرد و در صورت تشخیص بموقع فشار خون اولیه، باید با استفاده از دارو در طولانی مدت بیماری را درمان کرد.
دکتر کبری احمدی متخصص داخلی بیمارستان نفت در پایان این گفتگو اظهار داشت ؛درباره اهمیت پایش فشار خون، توصیه ما این است که تمام افراد با پایش مستمر فشار خون، از میزان آن مطلع شده و با دنبال کردن یک رژیم غذایی مناسب فشار خون خود را کنترل کنند و در صورتی که پزشک، در زمینه فشار خون توصیه خاصی به بیمار کرد، باید حتما آن را جدی گرفت. از سوی دیگر، بیمار هرگز نباید صرفا طبق نظر خود و بدون مشورت با پزشک، داروی فشار خون را قطع یا کم و زیاد کند، چرا که درمان موثر پرفشاری خون، نیازمند همکاری و همراهی دو طرفه پزشک و بیمار است.